Met de Bavostappers rondom Eindhout

juli 6, 2018 Paul G Tochtverslagen

Op 21 Juni, de eerste zomerdag, gaan we voor onze midweekse wandeluitstap naar Eindhout. Naar onze wandelvrienden de Bavostappers, die reeds voor de 21e maal hun Pootzakkentocht organiseerden.

We vertrekken vanuit de voetbalkantine van FC. Netezonen. Een blik op de wandelkaarten zegt ons dat we kunnen kiezen uit 4 lussen.
Net voor we vertrekken worden we innerlijk gesterkt door een banaan-melkdrankje van Campina.

We starten met de lus van 10km. Via kleine kerkwegeltjes en smalle paadjes belanden we in het natuurgebied van de Kapelleberg. We doorkruisen het bos draaien en keren op smalle bospaadjes, dan weer over bredere boswegen. We passeren de Pestendijk. Deze doet terugdenken aan een ver verleden, toen de zwarte dood of pest in deze contreien lelijk huishield.

Eenmaal we het bos verlaten hebben, belanden we tussen de graanakkers en weilanden van de Beursterbeemden. Nog een passage door het natuurgebied van de Kleine Laak en de Kleinbroekloop, voor we kunnen genieten van een welverdiende rust.

We gaan verder en beginnen aan een lus van 7 km. Via stille landelijke wegen en smalle paadjes, belanden we in het Natuurgebied van de Ossenbroeken-Swinnenbroeken. De verscheidenheid aan landschapselementen maakt dit natuurgebied zo aantrekkelijk. Een landschap afwisselend met natte weilanden, wilgenstrueel, moerasbos en ruigtes langs een kronkelende Kleine Laak.

Zo bereiken we het einde van deze meer dan geslaagde midweekse wandeltocht, we hebben met volle teugen genoten.

Proficiat aan bestuur en al de medewerkers van wandelclub Bavostappers Zittaart voor deze uitstekende organisatie.

Verslag: www.wandelgezet.be
Foto’s: https://photos.app.goo.gl/r6dNsPvHJJDrvDN86

Jos Van Dingenen

Comments are currently closed.


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/