Spek en eierentocht

dinsdag 1 december 2020

Startplaats: Buurthuis, Zandstraat 13, 2431Laakdal- Veerle Heide
Afstanden:
5 – 7 – 10 km. Deze afstanden zijn onderling combineerbaar.
O
penbaar vervoer: Lijn 19: Geel – Tessenderlo – Diest
Parcoursverantwoordelijke: Robert Van Hove – gsm 0478 54 95 87
spek_en_eierentocht

spek en eierentocht

Zin in een lekker bord spek met eieren? Op 1 december kan je ervan smullen in het buurthuis in Veerle-Heide. Maar je moet er dan eerst nog wel iets voor doen, wandelen bijvoorbeeld!
Dat kan al over een beperkte afstand van 5,3 km.
Op deze route stap je dit gehucht van Veerle uit in westelijke richting. Erg lang ben je hier natuurlijk niet onderweg. Het keerpunt is er al aan de Drossaardhoeve en de Nonnenhoeve. Je kan ondertussen wel ruimschoots genieten van het landelijke karakter van de streek. Het natuurgebied Elsschot-Varenbroeck, een mozaïek van broekbossen en graslanden, is vlakbij. Het is gelegen in de vallei van de Rode Laak die zich van oost naar west door het landschap slingert.
Wie 7,2 km een minimum vindt, kan er ter hoogte van de beide voormelde hoeves een korte lus aan breien. Ondertussen worden in het buurthuis reeds de eieren bij het spek geklutst.
Het parcours van de 10,3 km wandelt een heel andere richting uit: zuidwaarts in de richting van het Averbodes bos. Op de stafkaart is dit gebied donkergroen ingekleurd. Op het terrein word je opgeslokt door een prachtig stuk pure natuur met ongerept wandelplezier. Terwijl een late herfstzon nog heerlijk tussen de metershoge dennenbomen straalt, wandel je er vaak over smalle, kronkelende bospaadjes. Een enkele keer bespeur je tussen het struikgewas een charmante waterplas. De GR 5 is ook nooit ver uit de buurt. Dit Grote Routepad voert over een afstand van 296 km van Bergen op Zoom naar Luik en is duidelijk te herkennen aan de roodwitte merktekens. Wil je zowel bossen als gebroekte en weilanden, dan combineer je gewoon het traject van de 10,3 km met dat van 5,3 km of 7,2 km. Dan heb je dat bord spek en eieren zeker verdiend.

U bent van harte welkom!