Word wandelexpert!

Ben jij ook een fervent wandelaar en geboeid door deze mooie sport? Wil jij graag een expert worden in de wandelsport? Of heb je interesse om in de toekomst een wandelgroep te begeleiden of wandelinitiaties te geven? Dan is de cursus Intiator Wandelen zeker iets voor jou, de opleiding van de Vlaamse Trainersschool heeft heel wat in petto!

Wat?

Bij de opleiding tot Initiator wandelen krijgen de deelnemers een algemene én sportspecifieke opleiding. Zo leer je groepen begeleiden, wandelactiviteiten organiseren, veilig en gezond sporten, EHBO, werken met kaart en kompas, maar ook met de wandel-gps,…. Een flinke portie bagage waar je direct in de praktijk mee aan de slag kan! De cursus Initiator Wandelen wordt 1 maal per jaar georganiseerd en is een samenwerking tussen de Vlaamse Trainersschool (Sport Vlaanderen) en de sportfederaties Wandelsport Vlaanderen vzw en Gezinssport Vlaanderen vzw. Na het succesvol afronden van deze cursus, beschik je over een erkend diploma en kan je als wandelinitiator aan de slag. Als initiator ben je in staat om op een didactisch correcte manier initiaties te geven, wandelgroepen te begeleiden maar ook om een wandelclub mee te ondersteunen bij hun organisaties.

Voor wie?

Iedereen die interesse heeft in de wandelsport en zich daar verder wil in verdiepen.Een must voor bestuursleden, wandelorganisatoren en begeleiders van wandeltochten en wandeltrainingen/wandeluurtjes.

De opleiding?

De opleiding loopt over 4 maanden (van maart tot juni) en start op zaterdag 3/03/2018.

  • Module 1 is het algemeen gedeelte en bestaat uit 15 uur didactiek en veilig sporten.
  • Module 2 & 3 zijn sportspecifiek waarvan 23 uur theorie (materiaalkennis, kwaliteitsvolle organisatie, kaart en kompas, wandel-gps, verkeersreglementering,…) en 19 uur praktijk.
  • Module 4 is de stagemodule, deze 4 uur stage gaan naar de organisatie van een wandeling.

De opleiding wordt georganiseerd op twee locaties: module 1 vindt plaats in Sport Vlaanderen Oordegem (Oost-Vlaanderen), modules 2 en 3 vinden plaats in Sport Vlaanderen Herentals (Antwerpen). De kostprijs is € 175.

Informatie?

Meer info vind je via www.wandelsportvlaanderen.be, klik door op activiteiten-opleidingen.

Inschrijven kan via www.sport.vlaanderen.be/vts, klik door op opleiden en bijscholen. Voor meer info over de inhoud van de cursus, kan je terecht bij Wandelsport Vlaanderen vzw via sport@wandelsport.be of telefonisch via 050/40.51.40 of 011/24.78.20.

Ledenvoordeel?

Wandelsport Vlaanderen vzw betaalt de helft van het inschrijvingsgeld terug aan haar leden bij het succesvol afronden van de opleiding.