Wandelen voor een rechtvaardige wereld

Fervente wandelaar, zondagsatleet of topsporter, verleg je grenzen voor Oxfam Solidariteit. Laat je meeslepen in een buitengewoon avontuur. Wandel 42 km door de prachtige Westhoek, 60 km op sneeuwschoenen door het machtige berglandschap van de Vallée d’Abondance in Frankrijk of 100 km van Bütgenbach naar Eupen door de ongerepte natuur van de hoge Venen.

Zoek 3 gemotiveerde vrienden, collega’s of familieleden en schrijf je in voor de Oxfam Peacewalker of de Oxfam Trailwalker, hèt avontuur van 2018 .

OXFAM PEACEWALKER

Wanneer?

Zaterdag 19 mei 2018. De start is voorzien om 8u ’s ochtends aan Peace Village, met aankomst ten laatste om 18u op de markt van Mesen.

Wat?

Oxfam Peacewalker is een unieke teamuitdaging (voor vrienden, familieleden en collega’s) met als doel de strijd aan te gaan met het onrecht van de armoede.
De uitdaging is in teams van vier 42 kilometer te wandelen in minder dan 10 uur tijd. Bovendien zamelt elk team minstens 750 euro in ten voordele van projecten van Oxfam-Solidariteit in het Zuiden en het Noorden.

Waar?

In Mesen, een klein stadje in de Westhoek, en in de omgeving, waaronder de stad Ieper.

Waarom?

Miljoenen burgers en soldaten vonden de dood tijdens de Eerste Wereldoorlog. Met de steun van onze partners, de Provincie West-Vlaanderen en Peace Village, wil Oxfam-Solidariteit de slachtoffers van dit conflict herdenken met een nieuwe uitdaging. Dit ligt in het verlengde van wat Oxfam doet tegen onrecht, armoede en in gewapende conflicten. Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen aan deze nieuwe uitdaging, als stapper, supporter of vrijwilliger.

Peace Village is een internationaal landelijk hostel, dat in 2006 de deuren opende. Het accent ligt er op herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog en op vredesopvoeding.

Op 19 mei 2018 wordt dit de vertrek- en aankomstplaats van Oxfam Peacewalker.

meer info: https://peacewalker.oxfamsol.be/nl

OXFAM TRAILWALKER

Wanneer?

Zaterdag 25 en zondag 26 augustus 2018

Wat?

Oxfam Trailwalker is een unieke teamuitdaging (voor vrienden, familieleden of collega’s) met als doel de strijd aan te gaan met het onrecht van de armoede. De uitdaging is in teams van vier 100 kilometer te wandelen in minder dan 30 uur tijd. Bovendien zamelt elk team minstens 1.500 euro in ten voordele van projecten van Oxfam-Solidariteit wereldwijd.

Waar? 

In het mooie decor van de Hoge Venen, een van de mooiste en meest ongerepte stukjes natuur in België.

Deadline inschrijvingen

De deadline is 31 juli 2018.  We raden je echter aan om je vroeger in te schrijven. Zo krijg je toegang tot je giftenpagina, teampagina, traingingsmodules, enz.

Schrijf je in

meer info: https://www.oxfamtrailwalker.be/nl