Dennis raast door de Belse Bossen

februari 18, 2020 Paul G Tochtverslagen

Na storm Ciara van vorig weekend is het vandaag de beurt aan Dennis. In gans het land wordt code Geel uitgevaardigd, door de hevige wind die Dennis mee brengt. Na wikken en wegen trekken we onze wandelschoenen aan, en trekken we naar Bel, een kerkdorp van Geel. Wandelclub De Bavostappers Zittaart organiseerde er al voor de 23e maal hun Wintertocht. De wandelaars hadden de keuze uit afstanden van 6 tot 32 km, ook konden ze kiezen uit 2 startplaatsen, vanuit Bel of vanuit Meerhout. Wij kozen voor de start vanuit het parochiecentrum in Geel-Bel.

Al snel na de start maken wij kennis met het bosrijke gebied van de Belse Bossen, met de gekende Kapucienenberg. Een verbazend stukje Kempen, hectare ongerepte landduinen. Het gaat om restanten van oeroude stuifduinen. Wat verderop meer naar de vallei van de Grote Nete toe, vormen zompige broekbossen en vochtige hooilanden het decor waar je heerlijk kunt onthaasten.

We bereiken de 17e -eeuwse watermolen van Meerhout, gelegen op de Grote Nete. Het betreft hier een onderslagmolen met metalen waterrat en houten schoepen. Even verderop mogen we gaan rusten. Na rust volgt er een passage langs de oever van de Grote Nete. We bereiken het natuurgebied Bels Broek een waterlandschap gelegen in de vlakte van de Grote Nete, tussen Meerhout en Geel. Het is een stukje Kempen zoals je dat nog maar zelden vindt.

Het parcours stuurt ons door de Belse bossen terug naar de startzaal. Meteen het einde van een prachtige natuurwandeling doorheen het Grote Netewoud. Tijdens de wandeling viel de storm nog mee, en vonden 424 wandelaars de weg naar Geel-Bel en 322 wandelaars kozen voor Meerhout. Proficiat aan bestuur en al de medewerkers voor deze uitstekende organisatie.

Jos Van Dingenen  

Comments are currently closed.


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/