Tochten maken voor gps

Voor wandelaars en fietsers is het gebruik van een gps-toestel een ware luxe.  Gedaan met voortdurend je kaart openvouwen en twijfelen waar je precies bent en welke richting je uit moet.  Af en toe een blik op je gps-scherm en je weet precies waar je naar toe moet.  Op je gps-toestel kan je immers een wandel- of fietstocht opslaan om die dan gewoon maar te volgen. 

Wandel- en fietstochten vind je bij duizenden op het internet en het is een klein kunstje om die te ‘downloaden’ naar je gps toe. Véél interessanter is het echter om zelf een tocht uit te zetten in een gebied, dat je wenst te verkennen, dichtbij of veraf.

Met het programma BaseCamp van Garmin kan je op je computerscherm op een digitale stafkaart zelf een tocht uitwerken om die dan achteraf alleen of met vrienden te gaan doen. Hoe je met BaseCamp kan werken, vind je in allerlei boekjes en op het internet, maar je krijgt het veel vlugger onder de knie als je het kan leren van iemand die het je voordoet. Daarom bieden we je de kans om deel te nemen aan een ‘les’ over het werken met BaseCamp. Na deze les ben je in staat om helemaal zelf een tocht uit te werken, die op je gps te zetten en te doen.

We organiseren zo een les op zaterdag 22 juni 2019 om 10.00 uur in de Parochiezaal, Lindestraat te Meerhout-Zittaart.  Die les duurt ongeveer drie uur, waarna we nog een kort wandelingetje maken met gps om ons zelf te bewijzen dat we het kunnen!

Als je aan deze les wenst deel te nemen, dien je je zo vlug mogelijk in te schrijven bij : Van Hove Robert robertvanhove33@gmail.com 0478/549587. Je ontvangt enkele weken vooraf een uitnodiging mét daarbij een beetje “huiswerk”, want als je naar de les komt, moet je je draagbare computer mee brengen mét daarop het programma BaseCamp en minstens de digitale stafkaart van België.  Daarom ontvang je met de uitnodiging ook enkele nota’s:

– een nota over hoe je het programma BaseCamp gratis kan downloaden
naar je computer;
– een nota over hoe je een digitale stafkaart naar keuze gratis kan
downloaden naar je computer.
(Als dat downloaden je niet meteen lukt, vraag dan hulp van een jongere; jonge mensen zijn in dit soort dingen heel wat handiger…!)

Naar de les breng je niet alleen je computer met daarop het BaseCamp-programma en de stafkaart van België mee, maar ook je gps-toestel én het verbindingskabeltje tussen je computer en je gps-toestel.

De les wordt gratis gegeven door Tjeu Tijskens, begeleider van wandelvakanties voor Anders Reizen en al jarenlang gps-gebruiker.  Je moet wel 5 euro betalen als tussenkomt in de kosten.

Ps. Breng jullie boterhammen mee. Wij zorgen voor koffie, thee en frisdranken. Het aantal inschrijvingen is beperkt tot 15 personen, er zijn reeds 9 personen ingeschreven, dus wacht niet te lang.