Steps on Fire

page1image1784576

Hey Steppers!

Zoals aangekondigd blijven we in 2020 niet bij de pakken zitten! Omdat Help Brandwonden Kids onze steun dit jaar meer dan ooit kan gebruiken willen we enkele toffe initiatieven voorstellen.

Steps on Fire heeft 5 wandellussen uitgestippeld doorheen het mooie Kempenlandschap. De routes worden vanaf 21 augustus tot 31 december te koop aangeboden
via www.ticketkantoor.nl/shop/stepsonfire. De opbrengst gaat integraal naar Help Brandwonden Kids. Het zou geen wandeltocht van Steps on Fire zijn als ze niet start en finisht vlakbij een NMBS station. Op die manier kan iedereen vlot start (en finish) van elke lus bereiken per trein. Denk hierbij ook aan de gratis treintickets die ons werden beloofd door de overheid. Elk nadeel heb zen voordeel

toch?

Na aankoop van een wandellus ontvang je een duidelijke en zeer handige wegbeschrijving samen met een GPX bestand met de route op kaart. Als extraatje voorzien we bij elke lus een toffe fotozoektocht zodat je er een gezellige wandeling voor jong en oud kan van maken. De prijs bedraagt €5 per lus en €15 voor een combiticket van alle lussen.

Lus 1: Lierke Plezierke (lus met start aan station Lier of Boechout van 19,5km)
Lus 2: De Purperen Heide (lus met start aan station Kessel of Nijlen van 20km)
Lus 3: De Netevallei (lus met start aan station Herentals of Olen van 21,5km)
Lus 4: Groot Molleke 21 KM (lus ten Noorden van Mol met start aan station Mol van 21km) Lus 5: Klein Molleke 11 KM (lus ten Westen van Mol met start aan station Mol van 11km)

Lus 1 en 2 zijn gemakkelijk te combineren want ze liggen slechts 2km uit elkaar. Ook Lus 4 en 5 kan perfect gecombineerd worden want ze vertrekken beide aan het station van Mol. Als je alle 5 lussen wandelt, kom je aan een 93,5km. Elk weekend een herfstwandeling plannen doorheen de mooie Kempen… Is dat geen mooie Corona-uitdaging? Wat dacht je ervan om je te laten sponsoren t.v.v. Help Brandwonden Kids? Wandel één of meerdere lussen en laat je daarbij sponsoren door vrienden en familie per km of voor een vast bedrag. Fiscale attesten zijn mogelijk vanaf €40. Nieuw dit jaar -> voor giften gedaan in 2020 hebt u recht op een belastingvermindering van 60%.

Daarnaast hebben we als rasechte Bourgondiërs in samenwerking met Brouwerij De Schieve een uniek Steps On Fire biertje gebrouwen, onze “Steppelepper”. Deze lekkere trippel zullen we aanbieden in 6-packs. Liever een wijntje? Wijnhuis Merloo heeft voor Steps on Fire een geschenkpakket samengesteld met rode en witte kwaliteitswijnen. Mag het iets sprankelender? We presenteren ook een lekkere Prosecco, ideaal als cadeau of om te quarantwijnen. Al dit lekker kan u via dit formulier bestellen! De voorverkoop start nu, levering vanaf eind september.

Like de post op Facebook en deel hem met zoveel mogelijk vrienden want we willen een massa wandelaars bereiken. Op die manier wordt Steps on Fire 2020 een topper! Ter aanmoediging verloten we met veel plezier 5 wijnpakketten onder de delers van deze post!

Als iedereen zijn stapje bijdraagt, maken we van deze editie één groot succes!

Wat is Steps On Fire?

“Steps on Fire ” is een recreatieve benefietwandeling van Antwerpen-Centraal naar Mol die wordt georganiseerd door enkele enthousiaste vrijwilligers t.v.v. de organisatie “Help Brandwonden Kids”.

De wandeling start in het Centraal Station te Antwerpen en doet vervolgens alle stations aan op de spoorlijn Antwerpen-Mol om toe te komen in Mol-centrum. (de wandeling is dit jaar wegens de reeds bekende reden niet in zijn reguliere vorm kunnen doorgaan)

De wandeling wordt afgesloten in het Sint-Jan Berchmanscollege Mol waar waar nog een hapje en een drankje kan genuttigd worden. De volledige opbrengst van deze wandeling wordt integraal aan Help Brandwonden Kids VZW geschonken.

Organisatie Steps On Fire

Steps On Fire wordt georganiseerd door Nisken Willekens, Marc Willekens, Patrick Jacobs, Rik Van Dyck en Dieter van Olmen (het organisatiecomité).
Naast het organisatiecomité kan Steps On Fire rekenen op een team enthousiaste vrijwilligers.

Help Brandwonden Kids VZW

De vzw “HELP BRANDWONDEN KIDS” wenst kinderen met brandwonden financieel te steunen.

Deze vraag tot financiële steun aan kinderen met brandwonden wordt stevig onderbouwd door een commissie van sociaal assistenten en verpleegkundigen, onafhankelijke specialisten uit de brandwondencentra, die elke aanvraag in detail onderzoeken en de financiële steun blijven opvolgen via de coördinator in het zorgtraject.

Ook preventie is een belangrijke doelstelling. Jaarlijks wordt er aan lagere scholen binnen onze regio (Kempen, Limburg en een deel van Vlaams Brabant) preventiedagen georganiseerd in samenwerking met de plaatselijke brandweer en Rode Kruis. Er worden die dag preventie- en sensibiliseringslessen gegeven door verpleegkundigen van het brandwondencentrum UZ Leuven Gasthuisberg.

Buiten deze preventiedagen kunnen de lagere scholen steeds beroep doen op het BRAVO-PROJECT om preventie- en sensibiliseringslessen aan te vragen. Binnen onze regio ondersteunt “Help Brandwonden Kids” dit initiatief. Ook verenigingen kunnen een beroep doen op “Help Brandwonden Kids” om via het BRAVO-PROJECT een avond te wijden aan brandwonden en brandwondenpreventie.