Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

1ste Busuitstap – Zwientjestocht in Ugchelen

24 februari

1ste Busuitstap – WSV Des-Ugchelen – Zwientjestocht in Ugchelen in De Veluwe, Nederland

De bus vertrekt om 7u in Zittaart
In Ugchelen vertrekt de bus om 17u.

De Zwientjestocht

De route leidt je via het Orderbos met zijn statige beukenlanen naar natuurpark Berg & Bos, dat grenst aan Kroondomeinen van Paleis Het Loo. Dit is een natuurpark van 250 ha groot in de Apeldoornse wijk Berg & Bos aan de rand van het Veluwse heuvellandschap. Het park toont voor dit gebied karakteristieke planten en dieren van de Veluwe.

Het hele park vormt een unieke combinatie van schitterende natuur en cultuur. Wij nemen je mee naar de mooiste plekjes, zoals de vijver, waarlangs een aantal bijzondere elementen staan, waaronder een stenen bank, de Tunnel der geliefden, de diverse watervallen en de hoogste uitkijktoren van de omgeving ( 26 m hoog).

Naarmate je dieper in Berg & Bos doordringt verandert het karakter geleidelijk van een zorgvuldig aangelegd park in een ongerept, maar gevarieerd boslandschap. Op de terugweg kan je langs de route de wildkansel bezoeken om de everzwijnen en herten te spotten. Via mooie plekken rondom Apeldoorn wordt je weer teruggeleid naar Ugchelen. De route gaat grotendeels over onverharde paden.

 

 

Gegevens

Datum:
24 februari

Organisator

WSV DES-Ugchelen
Website:
http://www.wsvdesugchelen.nl/

Locatie

CSV Apeldoorn
Sportpark Orderbos
Apeldoorn, 7313HN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
00-31-6-45018576 of 00-31-6-13873866
Website:
http://www.wsvdesugchelen.nl/zwientjestocht.html