Busuitstap: WSP Heverlee – Kersttocht in Leuven

‘Leuven. eeuwenoud, springlevend’

Zaterdag 15 december 2018
De bus vertrekt in Zittaart om 14.00 uur.
Vertrek in Leuven 21.00 uur.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we voor de laatste busuitstap een kersttocht. Dit jaar bezoeken we Leuven.
Kerstwandeling door de hoofdstad van Vlaams-Brabant met gratis toegang tot de kerstmarkt en tal van historische gebouwen en bezienswaardigheden van de hoofdstad van Vlaams-Brabant. Twee afzonderlijke bewegwijzerde wandellussen van +/- 6 km geven jullie de kans om het feeërieke en groene Leuven te ontdekken.

Bezienswaardigheden:

 • De kruidtuin van Leuven is de oudste botanische tuin van België.
  Liefhebbers van planten en kruiden kunnen hun hart ophalen aan de uiteenlopende collecties.  
   
 • Park Keizersberg : in maart 2008 heeft de stad Leuven het grootste deel van het cultureel-historisch patrimonium van de abdij van Keizersberg in erfpacht genomen. Najaar 2008 wordt door de stadsdiensten gestart met de heraanleg van deze historische site tot een publiek park, met wandel- en recreatiemogelijkheden zoals een sportterein. Dit nieuwe park is in omvang het grootste stadspark van Leuven en daarmee een welkome groene long binnen de stedelijke omgeving. 
 • Kanaal Leuven-Dijle
  In 1750 graafden 500 arbeiders gedurende 2 jaar dit kanaal.  Een monument aan de Vaart herdenkt de noeste handenarbeid.
 • De Universiteitshal – de oorspronkelijke lakenhalle, opgericht in 1317 door de architecten Jan Stevens, Arnold Hore en Godfried Raes – bleef leslokaal tot de Eerste Wereldoorlog. 
 • De Dijle, die hier in het verleden grotendeels ondergronds liep, werd opengewerkt en langsheen de rivier wordt een nieuw verbindingspad voor voetgangers en fietsers aangelegd dat de Vaartkom rechtstreeks verbindt met het stadscentrum. 
 • Het Groot Begijnhof van Leuveneen stukje Unesco Werelderfgoed uit de 13e eeuw is een betoverend stukje pure rust midden in de stad. 
  Je vindt er een aaneenschakeling van straatjes, pleintjes, tuinen en parken, met tientallen huizen en conventen in traditionele zandsteen. Tijdens de hoogdagen in de 17e eeuw woonden er zo’n 360 begijnen … Nu wonen er studenten, professoren en medewerkers van de universiteit.
 • Er zijn nog zoveel andere bezienswaardigheden te zien  … zeker niet te missen is de Leuvense Kerstmarkt. Er zijn talrijke standjes met lekkernijen, drankjes en originele cadeaus. Je kan er ambachtslui aan het werk zien, er is het sparrenbos voor de allerkleinsten, de kusbrug met maretak voor de verliefde koppeltjes. De optredens van de kerststerren en het sfeervol café “Bij Rudolf” zijn meer dan de moeite waard ! 

Alle deelnemers ontvangen een beschrijving van de bewegwijzerde route en de bezienswaardigheden …

Afstanden: 4 – 6 en 12

Inschrijven:  tot 2 december 2018

Kostprijs:
7 Euro voor leden / 16 Euro gezinsprijs

(gezinsprijs enkel geldig met kinderen en jongeren onder 18 jaar)

In de prijs zijn begrepen:
 –  verplaatsing met de bus,

 –  de inschrijving zonder sticker
 –  één gratis consumptie

Om alle vergissingen te vermijden, opteren we om bij inschrijving gebruik te maken van de inschrijvingsstrook (p 19 in ons clubkrantje van okt-nov-dec) met betaling (cash).

De inschrijvingsstrook kan u afgeven bij de volgende personen:
– Robert Van Hove, Diesterstraat 33/2, 3980 Tessenderlo
– Fernand Cuypers, Meidoornstraat 5, 2430 Vorst
– Rik Slegers, Ginderbuiten 126/2, 2400 Mol
– Paul Geuens, Olmensebaan 204, 2450 Meerhout
– Dymphna Hens, Moenstraat 20, 2450 Meerhout
– Jerry Van Hove, Gemeenteheidestraat 10, 2430 Laakdal
– Gerard Kees, Savelberg 86, 2490 Balen

In het uiterste geval kan men ook inschrijven per bankoverschrijving met duidelijke vermelding (zoals op het inschrijvingsstrookje) van naam personen, bedrag en vermelding van de activiteit.

Wie ingeschreven is op een busreis en niet aanwezig is, verspeelt zijn inschrijvingsgeld. Alleen bij een ‘grondige reden’ kan de inschrijving enkel gelden voor de eerstvolgende busreis.

Gelieve steeds proper schoeisel mee te nemen in de bus (een vraag van Gery Tours).
Geen dieren toegelaten op de bus.
Alvast bedankt