Busuitstap: Vlissingen, Nederland, WSV Willen is Kunnen.

Op zaterdag 14 april 2018 ondernemen we onze 2de busuitstap van het seizoen. Doel van de reis: De Ruytermars – Vlissingen in Nederland

Het vertrek van de bus in Zittaart is om 07.00 uur.
In Vlissingen vertrekt de bus om 17u00.                           

Vlissingen is een plaats en een gemeente in de Nederlandse provincie Zeeland, gelegen aan de noordzijde van de monding van de Westerschelde op het voormalige eiland Walcheren. De plaats Vlissingen telt ongeveer 33.000 inwoners. De gemeente heeft 44.451 inwoners (30 april 2017, bron: CBS) en een oppervlakte van 344,98 km², waarvan 310,84 km² water.

Bij de gemeente Vlissingen horen ook de plaatsen Oost-Souburg (10.500 inwoners), West-Souburg (1000 inwoners) en Ritthem (500 inwoners); West-Souburg wordt tegenwoordig als een wijk van de plaats Vlissingen beschouwd.
De gemeenten Middelburg en Vlissingen vormen samen een samenhangend stedelijk gebied (soms aangeduid als “de kernstad van Zeeland”) met meer dan 90.000 inwoners. De eerste vermelding van Vlissingen was in 1247. (bron: Wikipedia)

Het standbeeld van Michiel de Ruyter

Michiel Adriaenszoon de Ruyter (1607-1676) – Nederlandse admiraal en zeeheld, bekend als ‘Bestevaer’ (grootvader)

Michiel de Ruyter is één van de grootste zeehelden die Nederland ooit gekend heeft. Hij dankt zijn bekendheid voornamelijk aan de overwinningen die hij behaalde in de oorlog tegen de Engelsen en het verslaan van meerdere piraten in de Oostzee. Deze beroemde zeeheld is geboren en getogen in Vlissingen In de Sint-Jacobs kerk van Vlissingen is hij gedoopt en getrouwd. Hij wordt op meerdere manieren geëerd in zijn geboortestad. Zo staat op het keizersbolwerk een standbeeld van hem, is een deel van de boulevard, de jachthaven en een plein naar hem vernoemd en wordt om de zoveel jaar het evenement „Sail de Ruyter” hier georganiseerd. www.steden.net/nederland/vlissingen/michiel-de-ruyter/

De boulevard van Vlissingen

De boulevard van Vlissingen is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Vlissingen. Vanaf de boulevard heb je een prachtig uitzicht over de Westerschelde en het Badstrand. Aan de boulevard bevinden zich enkele hotels en meerdere restaurants. Sommige van deze restaurants hebben een terras op de boulevard. De boulevard van Vlissingen is in drie stukken onderverdeeld. De Bankert boulevard, de Evertsen Boulevard en de Ruyter boulevard alle drie vernoemd naar Nederlandse zeehelden. Op de boulevard staat de Gevangentoren deze toren was vroeger onderdeel van de Westpoort. Een van de oude stadspoorten van Vlissingen. Het enige minpuntje van de Boulevard van Vlissingen is dat er auto’s overheen mogen rijden.

Beschrijving van de Ruytermars – Vlissingen

Om tijdens de tocht langs het standbeeld van Michiel de Ruyter te komen moeten de wandelaars minimaal een afstand van 10 kilometer lopen.

Het parcours van álle afstanden loopt o.a. over onze mooie boulevard, waarvandaan een goed uitzicht is te bewonderen op de monding van de Schelde. Grote schepen varen hier dicht langs de kust op weg van en naar Antwerpen. Deze schepen moeten gebruik maken van een Nederlandse óf een Belgische loods.

Ook gaat het parcours van alle afstanden een stukje over de duinen, deze zijn een paar jaar geleden opgehoogd in het kader van de kustversterking.

De routes van de 5 km, de 10 km en de 15 km gaan verder door de stad Vlissingen vanwaar ze weer terug keren naar de start.

Het parcours van de 25 km afstand loopt eerst door de wijk, dan door het polderland via het dorp.
Koudekerke en een bunkerpad naar de duinen. Na een stop in Dishoek wordt de weg vervolgd onder langs de duinen en door een stukje nieuwe natuur om na 15 km en de volgende rust op de startplaats de laatste 10 km te lopen. Deze is gelijk aan het parcours van de 10 km.

Het is misschien leuk om te weten, dat in het afgelopen jaar Vlissingen in Nederland de stad was met de meeste zonuren! 

Afstanden:  5 – 10 – 15 – 25 en 40 km

Inschrijven:  tot 31 maart 2018

Kostprijs:
7 Euro voor leden / 16 Euro gezinsprijs

(gezinsprijs enkel geldig met kinderen en jongeren onder 18 jaar)

In de prijs zijn begrepen:
                     –  verplaatsing met de bus,

                     –  de inschrijving zonder sticker
                     –  één gratis consumptie

Om alle vergissingen te vermijden, opteren we om bij inschrijving gebruik te maken van de inschrijvingsstrook (p 9 in ons clubkrantje) met betaling (cash).

De inschrijvingsstrook kan u afgeven bij de volgende personen:
– Robert Van Hove, Diesterstraat 33/2, 3980 Tessenderlo
– Fernand Cuypers, Meidoornstraat 5, 2430 Vorst
– Rik Slegers, Ginderbuiten 126/2, 2400 Mol
– Paul Geuens, Olmensebaan 204, 2450 Meerhout
– Dymphna Hens, Moenstraat 20, 2450 Meerhout
– Jerry Van Hove, Gemeenteheidestraat 10, 2430 Laakdal
– Gerard Kees, Savelberg 86, 2490 Balen

In het uiterste geval kan men ook inschrijven per bankoverschrijving met duidelijke vermelding (zoals op het inschrijvingsstrookje) van naam personen, bedrag en vermelding van de activiteit.

Wie ingeschreven is op een busreis en niet aanwezig is, verspeelt zijn inschrijvingsgeld. Alleen bij een ‘grondige reden’ kan de inschrijving enkel gelden voor de eerstvolgende busreis.

Gelieve steeds proper schoeisel mee te nemen in de bus (een vraag van Gery Tours).
Geen dieren toegelaten op de bus.
Alvast bedankt