busuitstap naar Nisramont

Op zaterdag 9 juni 2018 gaat de 3de busuitstap naar Nisramont voor een Avontuurlijke tocht.

Het vertrek van de bus in Zittaart is om 07.00u.
Vertrek in Nisramont: ???

Nisramont is een dorpje in de Ardennen in de Belgische provincie Luxemburg. Het ligt in Ortho, een deelgemeente van de stad La Roche-en-Ardenne. Nisramont ligt ten noordoosten van het centrum van Ortho, tussen Ortho en de Ourthe.
Het plaatsje is vooral bekend van het Meer van Nisramont. Dit stuwmeer heeft een oppervlakte van 47 hectare. De stuwdam heeft een lengte van 116 m en is 16 m hoog.
Nisramont wordt omgeven door de plaatsjes Ortho, Warempage, Engreux, Filly, Nadrin, Bérismenil, Maboge en Hubermont. (wikepedia)

Stuwdam en meer van Nisramont

Het stuwmeer van de Ourthe is een hydrolische stuw, gelegen tussen de gemeentes La roche-en-Ardenne en Houffalize. Het project voor de bouw van een stuw dateert uit 1872 maar blijft zonder vervolg. Pas in 1953 start de constructie van dit huidige bouwwerk. De werken zijn klaar in 1958 en wordt vervolledigd in 1985 met een naastgelegen bijgebouw voor de besturing. Het meer is toegankelijk voor vissers, zwemmers, kajak en kano.
De stuwdam is ’s nachts op een subtiele manier verlicht. Het meer bevat 3 miljoen m3 water, gevoed door de westelijke en de oostelijke Ourthe.(http://www.coeurdelardenne.be/diffusio/nl/bezoeken/natuurlijk-en-architecturaal-erfgoed/nisramont/stuwdam-en-meer-van-nisramont_TFO12690.php)

DE AVONTUURLIJKE TOCHT

Wij vertrekken ergens in de buurt van de stuwdam in Nisramont voor een moeilijke, maar prachtige wandeling. Hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gezind en is de zon van de partij zodat we kunnen genieten van de mooie vergezichten. Vergeet zeker je fototoestel niet.
Wat je ook niet mag vergeten zijn een dagrugzak, boterhammekes, voldoende drinken voor een ganse dag, WC papier en een badhanddoek, want het zou kunnen zijn dat wij een voetbad nemen.
Verwacht echter geen survivaltocht, we houden het veilig. De verzekering zou er ook niet mee akkoord gaan.

Er kunnen max. 50 personen deelnemen. Inschrijven kan alleen bij de voorzitter.

De deelnemers zullen verdeeld worden in twee groepen. De ene groep zal een wandeling van ongeveer 15 km doen terwijl de andere groep ongeveer 27 km zal wandelen. Er wordt niet gekeken op een km meer of minder. Er is 1 rustpost voorzien.

Na de wandeling voorzien we een barbecue. (Indien je een vegetarische maaltijd wenst gelieve dan deze voorkeur te vermelden op het inschrijvingsstrookje p 12 van ons clubkrantje).

We vertrekken om 07.00 uur stipt aan de kerk van Zittaart. Voor de terugreis wordt geen vast uur voorzien, maar we zullen voor den donkeren thuis zijn…

Afstanden 15 en 27 km

Inschrijven kan tot 26 mei 2018 en enkel bij de voorzitter

Kostprijs
     7 Euro voor leden / 16 Euro gezinsprijs

(gezinsprijs enkel geldig met kinderen en jongeren onder 18 jaar)

In de prijs zijn begrepen:
                     –  verplaatsing met de bus,

                     –  de inschrijving zonder sticker
                     –  één gratis consumptie

Om alle vergissingen te vermijden, opteren we om bij inschrijving gebruik te maken van de inschrijvingsstrook met betaling (cash).

In het uiterste geval kan men ook inschrijven per bankoverschrijving met duidelijke vermelding (zoals op het inschrijvingsstrookje) van naam personen, bedrag en vermelding van de activiteit.

Wie ingeschreven is op een busreis en niet aanwezig is, verspeelt zijn inschrijvingsgeld. Alleen bij een ‘grondige reden’ kan de inschrijving enkel gelden voor de eerstvolgende busreis.

Gelieve steeds proper schoeisel mee te nemen in de bus (een vraag van Gery Tours).
Geen dieren toegelaten op de bus.
Alvast bedankt

Zoals altijd maken we er weer een mooie dag van!

Het avontuurlijke Ardennen team.