1ste Busuitstap – WSV Des-Ugchelen, De Veluwe, Nederland

Zwientjestocht in Ugchelen

Zondag 24 februari 2019
De bus vertrekt om 7u in Zittaart
Vertrek in Ugchelen om 17u

Ugchelen is een dorp in de gemeente Apeldoorn in de Nederlandse provincie Gelderland, ten zuidwesten van Apeldoorn, met 6331 inwoners (1 januari 2018).

De inwoners worden “Ugchelnaren of Ugchelse” genoemd.

Het dorp kenmerkt zich door het grote aantal vrijstaande woningen en villa’s. Het oude dorp van Ugchelen is net als dat van Apeldoorn groter geworden door de papierindustrie. Het had 11 watermolens waaronder de Bouwhofmolen en de Hamermolen.

De Zwientjestocht

De route leidt je via het Orderbos met zijn statige beukenlanen naar natuurpark Berg & Bos, dat grenst aan Kroondomeinen van Paleis Het Loo. Dit is een natuurpark van 250 ha groot in de Apeldoornse wijk Berg & Bos aan de rand van het Veluwse heuvellandschap. Het park toont voor dit gebied karakteristieke planten en dieren van de Veluwe.

Het hele park vormt een unieke combinatie van schitterende natuur en cultuur. Wij nemen je mee naar de mooiste plekjes, zoals de vijver, waarlangs een aantal bijzondere elementen staan, waaronder een stenen bank, de Tunnel der geliefden, de diverse watervallen en de hoogste uitkijktoren van de omgeving ( 26 m hoog).

Naarmate je dieper in Berg & Bos doordringt verandert het karakter geleidelijk van een zorgvuldig aangelegd park in een ongerept, maar gevarieerd boslandschap. Op de terugweg kan je langs de route de wildkansel bezoeken om de everzwijnen en herten te spotten. Via mooie plekken rondom Apeldoorn wordt je weer teruggeleid naar Ugchelen. De route gaat grotendeels over onverharde paden.

Voor hen die met eigen vervoer zouden gaan: http://www.wsvdesugchelen.nl/zwientjestocht.html

Afstanden: 6 – 12 – 15 – 20 – 25 en 30 km

Inschrijven: tot 10 februari 2019 

Kostprijs:
7 Euro voor leden / 16 Euro gezinsprijs

(gezinsprijs enkel geldig met kinderen en jongeren onder 18 jaar)

In de prijs zijn begrepen:
 –  verplaatsing met de bus,

 –  de inschrijving zonder sticker
 –  één gratis consumptie

Om alle vergissingen te vermijden, opteren we om bij inschrijving gebruik te maken van de inschrijvingsstrook (p 16 in ons clubkrantje van jan-feb-mrt) met betaling (cash).

De inschrijvingsstrook kan u afgeven bij de volgende personen:
– Robert Van Hove, Diesterstraat 33/2, 3980 Tessenderlo
– Fernand Cuypers, Meidoornstraat 5, 2430 Vorst
– Rik Slegers, Ginderbuiten 126/2, 2400 Mol
– Paul Geuens, Olmensebaan 204, 2450 Meerhout
– Dymphna Hens, Moenstraat 20, 2450 Meerhout
– Jerry Van Hove, Gemeenteheidestraat 10, 2430 Laakdal
– Gerard Kees, Savelberg 86, 2490 Balen

In het uiterste geval kan men ook inschrijven per bankoverschrijving met duidelijke vermelding (zoals op het inschrijvingsstrookje) van naam personen, bedrag en vermelding van de activiteit.

Wie ingeschreven is op een busreis en niet aanwezig is, verspeelt zijn inschrijvingsgeld. Alleen bij een ‘grondige reden’ kan de inschrijving enkel gelden voor de eerstvolgende busreis.

Gelieve steeds proper schoeisel mee te nemen in de bus (een vraag van Gery Tours).
Geen dieren toegelaten op de bus.
Alvast bedankt